Polisens avspärrningsband och en informationsskylt utanför gul branddrabbad trävilla.
1 av 2
Under lördagskvällen genomfördes en fest i lokalerna. Rökdykare har konstaterat att lokalerna var tomma i morse. Foto: Filip Landqvist / Sveriges Radio
Bränd isolering utanför den gula klubbstugan. Avspärrningsband. Dörren till klubbhuset står öppen.
2 av 2
Ingen skadades vid branden. Foto: Filip Landqvist / Sveriges Radio.

Brand i klubbhus i Tidaholm

Tidaholms G&IF:s klubbstuga vid Ulvesborg brann i morse. Två styrkor jobbade med att rädda byggnaden.

När räddningstjänsten kom dit så hade det nog brunnit ett tag, men huset var inte övertänt. Personal från Räddningstjänsten i Tidaholm och Falköping kunde konstatera att branden var på väg att sprida sig upp på vinden och förhindrade det.

– Vi skickade också in rökdykare, det är alltid lurigt med den här typen av byggnader, för det kan ju finnas någon som övernattat, men lokalen var tom, uppger räddningschefen i beredskap för P4 Skaraborg. 

Klubbstugan går att hyra för olika ändamål och var uthyrd under gårdagen. Enligt Johan Lundberg, ordförande i klubben, ska det ha hållits en fest där och viss skadegörelse ska ha skett. 

Branden verkar ha startat i kapprummet. Brandorsaken är okänd och därför har polisen startat en förundersökning om mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista