Tjuvar länsade huset under deras semester

Grästorpsfamiljen fick sämsta möjliga välkomnande efter semesterresan. Medan de varit borta har tjuvar genomsökt villan och stulit en stor del av deras ägodelar. 

Familjen hade varit bortrest i två veckor och kom hem vid 03-tiden i natt. Enligt polisen är det mycket som blivit stulet i deras hem. Tekniker ska dit idag och söka efter spår.

En villa på Galeasgatan i Källby har också haft påhälsning av tjuvar. Inbrottet ska ha skett någon gång under gårdagskvällen genom att ett fönster bröts upp.

– Det är det ännu inte känt vad som stulits. Teknikerna är där och jobbar just nu, sa stationsbefälet vid polisen i Lidköping på söndagsmorgonen.  

De boende i en villa på Finnebodavägen i Lidköping verkar dock ha fått behålla sina ägodelar. Ett larm skrämde tjuvarna som var på väg in i deras hem. En granne såg två män spring därifrån. 

– Vi spårade med hjälp av hund fram till en parkeringsplats, där upphörde spåren så tjuvarna hade nog en bil där, säger stationsbefälet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".