IFK Skövdes anfallsspel låste sig fullständigt i bottenmatchen mot Ricoh.
IFK Skövdes anfallsspel låste sig fullständigt i bottenmatchen mot Ricoh. Foto: Andreas Johnsson

IFK Skövde havererade i bottenmötet

2:26 min

IFK Skövde mäktade bara med att göra femton mål i det viktiga bottenmötet borta mot Ricoh som slutade med en 15-22 förlust. Skövde gjorde blott sex mål i den andra halvleken.

Skövdes offensiv kollapsade fullständigt mot bottenkollegan Ricoh och endast femton mål framåt på hela matchen gjorde att IFK i slutändan aldrig var nära några poäng.

– Klart man är jäkligt besviken. Det är framåt det havererar, konstaterade Kristian Svensson som gjorde en tredjedel av sitt lags mål.

Har du varit med om det någon gång att ni bara gör femton mål?

– Jag vet inte knappt om jag varit med om det i seniorsammanhang. Men nu har vi provat det och det ska vi inte göra fler gånger.

Skövde låg under med 9-12 i paus och det var i den andra halvleken som anfallet körde fast gång på gång. Totalt blev det bara sex mål framåt i andra halvlek och IFK hade en period på nästan tio minuter utan nätrassel.

– Först och främst har det med självförtroende att göra. Vi satsar inte och gör inte varandra bra och då är det ganska enkelt att spela försvar mot ett sånt anfallsspel.

Ricoh fick i sin tur kämpa mot ett väl samlat IFK försvar som stod upp bra och begränsade hemmalaget till 22 mål men de tandlösa Skövdeattackerna gjorde att det aldrig blev riktigt spännande i den andra halvleken.

Noterbart var att Markus Stegefelt var tillbaka i laget efter sin skada och han gjorde två mål men verkade inte fullt återställd.

– Det är väl som alltid när man kommer tillbaka efter en skada att man är lite tveksam men han kommer nog komma in i det mer och mer och blir kanon.

IFK Skövde går som bekant genom ett stålbad för att få kontroll på sin dåliga ekonomi. Den senaste åtgärden för försöka rädda klubben undan konkurs var att avskeda klubbchefen Bosse Andersson. Något som klubben gick ut med under lördagen.

Men enligt Kristian Svensson så är den senaste tidens svaga resultat med två raka förluster sen EM uppehållet inte någon konsekvens av turbulensen inom föreningen.

– Det hoppas och tror jag inte. Desto mer tiden har gått har jag lagt det mer åt sidan och låta dem som kan ekonomi lösa det. Det har inte påverkat mig på planen idag.

IFK Skövde ligger kvar på trettonde plats i tabellen och har nu tre poäng upp till tiondeplacerade Ricoh som i och med segern klättrade till fast mark.

Både Aranäs och Karlskrona som Skövde kämpar med i bottenstriden förlorade två täta matcher under söndagen. Aranäs föll med 23-26 mot Hammarby och Karlskrona förlorade mot Guif med 19-21.

Matchfakta:
Ricoh-IFK Skövde 22-15 (12-9)

Ricoh: Henrik Olsson 8, Iris Ganibegovic 4, Jesper Linnéll 3, Andreas Lang 2, Ola Pewik 2, Wictor Bernhager 2, David Florander.

IFK Skövde: Kristian Svensson 5, Robin Wärn 3, Adam Samuelsson 2, Markus Stegefelt 2, Alfred Ehn 2, Jonatan Eriksson.

Publik: 712.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista