35-åringen i polisförhör Foto: Polisen
35-åringen i polisförhör. Foto: Polisen

I dag faller domen efter mordet på Lisa Holm

1:18 min

Klockan två avslutas rättsprocessen när det gäller mordet på Lisa Holm. Då faller domen i Göta Hovrätt mot den 35-åring som dömdes till livstids fängelse i tingsrätten för det här mordet.

Läs vår samlade rapportering kring fallet Lisa Holm här.

Det domslut som hovrätten presenterar i Jönköping i eftermiddag följs upp på plats av Pernilla Wadebäck, bland annat med kommentarer från dem som dömt. Det rätten kommit fram till är också sannolikt det sista ordet i den här processen. Att högsta domstolen skulle ta upp målet är inte särskilt troligt.

Vad man kan säga om förutsättningarna är att 35-åringen dömdes till livstids fängelse för mord i tingsrätten som ansåg att bevisningen mot honom var övertygande. Framförallt handlar det om DNA-spår från mannen, bland annat på svårförklarliga ställen på Lisa Holms kläder.

Nytt i hovrättsrättegången var att mannens hustru vittnade på riktigt via videolänk från Litauen. Där gav hon sin make alibi och sa att han var hemma när mordet ska ha begåtts, och det återstår att se om rätten tror att hon talar sanning. Kvinnan har i polisförhör sagt att mannen inte var hemma vid den här tiden.

Vill du veta hur det blir med det här är det klockan två du ska ha på din radio eller vara inne på vår webb.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista