Tore Brandtler, Lars-Göran Wennerholm. Foto: Malin G Pettersson
Tore Brandtler och Lars-Göran Wennerholm. Foto: Malin G Pettersson

Lisa Holms familj tackar alla som ställt upp och visat respekt

Tore Brandtler: Familjen vill via mig tacka alla som ställt upp
3:41 min

Att hovrätten fastställde tingsrättens livstidsdom kom inte som någon överraskning för åklagaren Lars-Göran Wennerholm och familjen Holms målsägarbiträde Tore Brandtler. Men mordet är något de båda bär med sig i sin fortsatta yrkeskarriär. 

Familjen Holm hade förväntat sig en fällande dom och hoppas nu att detta är slutet på rättsprocessen. Samtidigt saknar de svaret på frågan varför, något de hade hoppats att 35-årige Nerijus Bilievicius skulle ge dem under hovrättsförhandlingen. 

– En del av sorgeprocessen har varit att höra vad han hade att säga och att själva bli övertygade om att den bevisning som finns är sådan att man kan säga att han är gärningsman, säger familjen Holms målsägarbiträde Tore Brandtler. 

Mordet på Lisa Holm är ett av de mest uppmärksammade brotten i nutid och ända sedan försvinnandet den 7 juni i fjol har familjen levt med en ständig rapportering i media. 

- Hur de innerst inne känner är svårt att säga, sorgen finns med dem hela tiden, säger Brandtler.

Det har varit svårt för familjen att värja sig för alla löpsedlar med bilder på deras dotter och syster men samtidigt säger målsägarbiträdet att de hanterat det bra.

– Det har skrivits kolossalt om det här men familjen är faktiskt tacksam för det har givit dem en positiv respons. Alla har varit positiva och inget negativt har över huvud taget skrivits om Lisa, säger Brandtler. 

De vill via mig tacka alla som ställt upp på olika sätt. 

– De vill via mig tacka alla som ställt upp på olika sätt, inte minst Missing People, polisen och åklagaren. Den här respekten som massmedia visat mot dem är de tacksamma för, fortsätter han. 

Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm följde som så många andra rapporteringen kring sökandet av Lisa Holm. När tre personer greps och anhölls kom han som åklagare in i bilden och tog över polisens roll som förundersökningsledare den 13 juni i fjol. Detta är på flera sätt ett speciellt ärende för honom, inte minst med tanke på hur massmedia följt fallet.  

– Det är speciellt när det börjar med ett försvinnande och Blomberg är ett område som även jag rör mig i ganska mycket. Man hoppas att hon ska hittas vid liv och när det inte blir så handlar det om att få mördaren fälld, säger Lars-Göran Wennerholm. 
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".