Åskådare följer Lisa Holms begravning utanför kyrkan. Foto: Hannah Zahr/Sveriges Radio
Lisa Holm begravdes i Säters kyrka den 7 juli i fjol Foto: Hannah Zahr/Sveriges Radio

Familjen Holm: "Lisa var ett offer för slumpen - hade dödlig otur"

1:02 min

Efter hovrättens livstidsdom bryter Lisa Holms familj tystnaden. I ett skriftligt uttalande som P4 Skaraborg tagit del av skriver de att Lisa Holm hade dödlig otur. 

I samband med hovrättsdomen i måndags beskrev familjen Holms målsägarbiträde Tore Brandtler för P4 Skaraborg hur familjen kände en stor lättnad och han framförde en hälsning från dem där de tackade för allt stöd. Lisa Holms anhöriga har avböjt att bli intervjuade men har i samråd med Tore Brandtler skrivit ett uttalande:

"Vi tycker det är positivt att hovrätten slår fast att det var 35-åringen som antastade en kvinna som var ute och joggade i området dagen före. För det här visar att Lisa var ett offer för slumpen och att hon hade dödlig otur. Vi är tacksamma för det deltagande vi fått och för alla som ställt upp på familjens sida."

Det här visar att Lisa var ett offer för slumpen och att hon hade dödlig otur.

"Skriverierna har alltid varit i positiv anda, både mot Lisa och resten av familjen, vilket vi är mycket tacksamma för. Samtidigt har det varit väldigt jobbigt. Den sorg vi känner går inte att beskriva med ord."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista