Max Skog satte avgörandet i slutsekunden. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Max Skog satte avgörandet i slutsekunden. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.

IFK Skövde avgjorde i slutsekunden

1:55 min

Max Skog blev stor matchhjälte för IFK Skövde när han satte det avgörande 21-20 målet från kanten med mindre än sekunden kvar av det viktiga bottenmötet mot Karlskrona.

Ja, det var ingen spelmässigt underhållande match men vilken spänning det blev. Det blev också en avslutning som heter duga när hemmalaget fick avgöra i allra sista sekunden eller tiondelarna. Max Skog fick ett utspel på vänsterkanten och kunde trycka in segermålet till enormt jubel bland publiken och medspelarna.

Domaren lyfte på armen och godkände målet till hemmalagets lycka.

Jag var lite osäker om domarna godkände det men sedan när jag förstod så var det ju fantastiskt, som matchhjälten Max uttryckte efteråt.

IFK ledde matchen i stort hela första halvlek och hade som mest en ledning med fyra bollar, 10-6 efter dryga 20 minuter som sedan blev till 12-10 i paus.

I den andra halvleken så följdes lagen åt men det vägde över mer och mer till gästande Karlskrona. Det stod 15- 17, 16 -18 bl a. men IFK kom igen och kunde gå upp till 20 -19 innan kvitteringen till 20 - 20 kom. Då återstod det ca fyra minuter med en del utvisningar men inga mål föll innan det dramatiska slutet.

Det var ett krampaktigt spel med små marginaler, som tränaren Patrik Liljestrand uttryckte det. Men en viktig seger för laget och det var positivt när vi nu saknade en del spelare.

Robin Wärn var skadad och Alfred Ehn var sjuk.

Karlskrona var naturligtvis besvikna efteråt.

Det var krampaktigt men vi hade chansen flera gånger att avgöra men Robert Lechte var ju jätteduktig i målet, som både tränaren Ulf Schefvert och duktige spelaren Jakob Nygren utryckte det.

I hemmalaget handlade det mycket om de rutinerade grabbarna Robert Lechte, Rasmus Wremer och Kristian Svensson denna dag. Och naturligtvis matchhjälten Max Skog.

Kampen kring kvalstrecken fortsätter mellan Ricoh, IFK Skövde, Karlskrona och Aranäs.

Skövde-HIF Karlskrona 21-20((12-10))

Skövde: Rasmus Wremer 6, Kristian Svensson 6, Markus Stegefelt 4, Max Skog 2, Adam Samuelsson, Axel Magnusson, Adrian Sifre Flores. HIF Karlskrona: Jakob Nygren 5, Erik Gannby 4, Gustaf Hallén 4, Johannes Sandgren 3, Lukas Olsson 2, Nicklas Grundsten, Lars Möller-Madsen.

Publik: 1 319.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista