Krossat glas ligger i skyltfönstret.
1 av 2
Två sitter anhållna misstänkta för stölden på Wentzels By Mimmi. Foto: Privat

Två misstänks för klädstölden

1:20 min

Polisen slog i går morse till mot en lägenhet i Töreboda och två personer är nu anhållna för inbrottet i klädaffären Wentzels By Mimmi natten till i tisdags.

– Vi har via spaning och tips fått fram att några personer som kan vara inblandade i detta kunde finnas i en lägenhet. Vi slog till där i går morse och hittade stulet gods, säger Jonnie Hägg som arbetar med utredningen på Mariestadspolisen.

Som är kopplat till den här klädaffären?

– Ja.

Det sitter nu två personer anhållna misstänkta för stöld. Som det är nu ser polisen inga kopplingar mellan dem och inbrottet i en byggvaruhandel i går natt. 

– Det är så med Töreboda att det är mycket brott där, det har det alltid varit traditionellt sett i alla tider. Vi jobbar hårt mot det, och vi blir glada om vi kan få ordning på det här med Wentzels, säger Hägg.

 Med anledning av den senaste brottsvågen i samhället har grundaren av den brottsförebyggande nattpatrullen i Töreboda, Joakim Ebbesson sagt i P4 Skaraborg att det behövs ökad polisiär närvaro i kommunen. 

Det är så med Töreboda att det är mycket brott där, det har det alltid varit traditionellt sett i alla tider

– Den polisnärvaro som finns här har fullt upp på nattetid och kvällstid. Man får åka dit man tror att det eventuellt kan vara någonting på gång. Vi kan inte prioritera något område mer än något annat.

– Det är så hårt ansatt med personalläget att det är brandkårsutryckningar som pågår.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista