Magnus Muhrén på isen i bandydräkt.
Magnus Muhrén. Foto: Tobias Röstlund / TT /
BANDY - ELITSERIEN

Magnus Muhrén aktuell för comeback

3:29 min

En av bandysveriges största genom tiderna är aktuell för comeback på fredag när Villa Lidköping möter Broberg Söderhamn. Det avslöjade Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson under torsdagen.

Med fem SM-guld och tre VM-guld på sitt cv är han en av Sveriges största bandyspelare genom tiderna. Sedan sitt senaste SM-guld med Sandvikens AIK 2014 har skridskorna legat på hyllan och den här säsongen har han varit players manager i Villa Lidköping.

Magnus är aktuell för spel.

Men skridskorna kan alltså behöva en avdamning då 41-årige Muhrén är inskriven för spel i Villa Lidköpingsdressen när de tar emot Broberg Söderhamn på fredagen.

— Magnus är aktuell för för spel, han är ju registrerad sedan den 13 januari och efter Tim Perssons skada där vi fick ett definitivt besked att han är borta för resten av säsongen så satte vi igång Magnus i träning, säger Villas tränare Johan Sixtensson.

Florerat rykten om comeback tidigare

Det är alltså beskedet att Tim Persson inte kommer tillbaka den här säsongen som föranlett comebacken som det ryktats om tidigare under säsongen då Magnus Muhrén varit ombytt inför flera matcher.

— Sett till tidigare har det faktiskt aldrig varit aktuellt att han ska gå in och spela utan det var först när vi fick definitivt besked med Tims skada som jag frågade honom (Magnus), säger Johan Sixtensson.

Hur svårövertalad var han då?

— Han behövde ju fundera lite naturligtvis, folk minns ju honom som en rätt så dominant spelare så han vill ju inte in och göra bort sig. Samtidigt så handlar det ju om att avlasta och ta några byten liksom.

Ännu inte helt klar för spel

Det är ännu inte helt klart huruvida han kommer spela eller ej då Johan Sixtensson alltid väntar till sista träningen innan han tar ut den officiella truppen. Magnus Muhrén vill inte ge någon kommentar innan dess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista