Malin Larsson Skövde HF gjorde 8 mål. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Malin Larsson Skövde HF gjorde 8 mål. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
HANDBOLL

Skövde HF vann stort mot Heid

2:05 min

Det blev en klar seger för Skövde HF då man mötte Heid från Göteborg i Arena Skövde. 30-22 slutade matchen efter 17-9 i paus.

Skövde HF gjorde en bra första halvlek och ledde hela vägen fram till pausvilan då det stod 17-9. Det var ett taggat hemmalag vi såg och gästande BK Heid hade inte mycket att sätta emot i första halvlek. När laget vann klart mot Sävehof tidigare i veckan så måste de ha gjort en heroisk insats.

Den andra halvleken blev jämnare men segern var aldrig hotad utan stannade till slut med en klar seger med åtta bollar till 30-22.

Vi blir bättre och bättre och då både framåt och bakåt, menade åttamålskytten Malin Larsson.

I denna matchen spelade inte Anna-Maria Johansson och Stina Karlsson som båda är lite småskadade och inte heller Malin Hanold som också är skadad.

För Malin Håkansson är det tufft med en ny korsbandsskada precis efter hon gjort comeback efter den förra.

Nu gick laget upp på en fjärde plats om än tillfälligt med en match mer spelad än de närmaste konkurrenterna.

Vi vill ju komma så högt upp som möjligt innan slutspelet börjar, menade Malin också.

Malin var för övrigt duktig och har kommit igång mer och mer efter höstens skadeperiod. Även Julia Ehn och målvakten Viktoria Börjesson var duktiga. Stundtals även Fatos Kücükyldiz och Sara Johansson som gjorde det bra i varsin halvlek. Hela laget gjorde  en godkänd insats och det ser bra ut inför fortsättningen.

Skövde-Heid 30-22((17-9))

Skövde: Malin Larsson 8, Julia Ehn 5, Fatos Kücükyildiz 4, Sara Johansson 4, Maja Eriksson 3, Sofia Berggren 3, Rebecca Otter 2, Nora Jakobsson Van Stam. Heid: Forsberg Johanna 8, Brask Larsen Wilma 6, Tilda Matthijs 3, Annica Smidje 3, Alexandra Larsson, Krohn Mika.

Publik: 541.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista