Joshi Helgesson sträcker upp en knuten hand i luften och ser nöjd ut efetr att ha åkt sitt korta program i SM i Helsingborg. Foto: Beata Holmgren/ Studio Emma Svensson.
Joshi Helgesson åkte bäst i Sofia. Foto: Beata Holmgren/Studio Emma Svensson.
KONSTÅKNING

Joshi Helgesson är i toppform

2:26 min

Tibro-konståkaren Joshi Helgessons formkurva fortsätter att stiga, senast tog hon en överlägsen seger vid tävlingen Sofia Trophy i Bulgarien. 

Helgesson, som slog personligt rekord efter det korta programmet, fick totalt 173,87 poäng vilket var ett mycket starkt resultat och hela dryga 30 poäng före tvåan Johanna Allik från Estland.

Även om det inte var ett mästerskap eller så så är det fortfarande den högsta poängen jag kommit upp i.

Hennes tidigare toppnotering är från EM i Globen förra året då hon tog sin historiska fjärdeplats med poängen 169,07 poäng. 

—Det gick väldigt bra och även om det inte var ett mästerskap eller så så är det fortfarande den högsta poängen jag kommit upp i, säger Joshi Helgesson.

Är det en evigt stigande formkurva skulle du säga?

—Även om jag fick ganska mycket poäng nu i helgen så finns det många saker som jag vet att jag kan göra bättre.

Joshi Helgessons resultat innebar även att hon tog ett inofficiellt svenskt rekord, det räknas inte officiellt då resultatet inte var under ett ISU-mästerskap.

Fler Tibroframgångar under tävlingen

Även i juniorklassen fick en Tibroåkare kliva överst på pallen. Cassandra Johansson avancerade från sin andra plats efter det korta programmet och tog hem segern. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista