Nerijus Bilevicius som dömdes för mordet på Lisa Holm och advokat Björn Hurtig.
1 av 2
Nerijus Bilevicius önskar att advokat Björn Hurtig blir hans nya försvarare.
Foto: Privat / Mats Öfwerström / Sveriges Radio
2 av 2
Domen i Lisa Holm-mordet överklagas till Högsta domstolen. Foto: Privat / Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Lisa Holm-domen överklagas - nu vill Nerijus Bilevicius byta advokat

4:29 min

Nerijus Bilevicius kommer att överklaga morddomen till Högsta domstolen. Det uppger advokat Inger Rönnbäck till P4 Skaraborg. Samtidigt vill Bilevicius byta försvarare till advokaten Björn Hurtig.

Mannen dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm och hovrätten fastställde straffet nu i måndags.

Samtidigt som Inger Rönnbäck bekräftar för P4 Skaraborg att domen kommer överklagas kan vi berätta att Nerijus Bilevicius har begärt att få byta försvarare. Anledningen är att han mot sitt nekande dömts till livstid både i tingsrätt och hovrätt. Med nuvarande försvarare Inger Rönnbäck ser han inte att han ska kunna få en annan bedömning i Högsta domstol, och därför vill han byta advokat.

I begäran som kom in till Göta hovrätt idag står att Bilevicius saknar förtroende för Rönnbäck och vill att advokat Björn Hurtig i Göteborg företräder honom i samband med överklagan till HD.
Hurtig är redo att ta sig an uppdraget.

– Jag har tänkt en hel del på det här målet och har tankar kring vad de eventuella svagheter kan finnas och tankar hur jag hade processat om jag haft målet från början, säger Björn Hurtig till P4 Skaraborg och poängterar:

– Det krävs något väldigt särskilt att få prövning i Högsta domstol, säger Björn Hurtig till P4 Skaraborg.

Hovrätten har under eftermiddagen gått med på begäran om advokatbyte och entledigat advokaten Inger Rönnbäck som offentlig försvarare för honom och i stället förordnat advokaten Björn Hurtig till uppdraget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista