Maria Lundqvist
Maria Lundqvist på sitt jobb utanför Vara. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.

Hon är kritisk till surfplattor i skolan

1:39 min

Surfplattor och bärbara datorer är ett vanligt inslag i den moderna skolundervisningen. Samtidigt som Maria Lundqvist från vara kan se flera fördelar så gillar hon inte att eleverna kan ta med sig tekniken hem.

Det är inte ovanligt att skolor delar ut surfplattor och bärbara datorer till sina elever längre, för med olika applikationer och funktioner så har dessa "verktyg" blivit populära att använda i undervisningssyfte. Något inte alla ställer sig enbart positiva till.

Det är inte helt genomtänkt alltid.

Maria Lundqvist är en tvåbarnsmamma från Vara och hon gillar inte hur man delar ut datorer och surfplattor som eleverna sen kan ta med sig hem eller använda på rasterna.

— Jag kan tycka att det inte är helt genomtänkt alltid, Jag kan tycka att en dator kan vara ett pedagogiskt redskap för barnen men behöver de ta med sig den hem, säger Maria Lundqvist.

Vad ser du för problematik i det?

— Barn sitter så mycket vid datorn idag  ändå, men även att de har tillgång till dem på rasterna. Barn behöver ju röra på sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista