Björn Hurtig
Björn Hurtig tror inte att det är helt omöjligt att få prövningstillstånd i Högsta Domstolen. Foto: Sten Lillieström /Sveriges Radio

Bilevicius mötte sin nya advokat

Björn Hurtig: "Det finns en anledning jag inte kan prata om"
1:00 min

Idag har Nerijus Bilevicius, som dömdes till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, träffat sin nya advokat Björn Hurtig. 

Advokaten avslöjar att det finns ett särskilt skäl till att han velat åta sig uppdraget att överklaga domen till Högsta domstolen- men han vill inte berätta vilket.

– Jag har följt media på samma sätt som alla andra, men det har funnits ett annat skäl, som jag inte vill gå in på. Det är inget konstigt, men jag har en yrkesetisk situation som gör att jag inte kan gå in på det. 

Björn Hurtig konstaterar att det är stark bevisning i målet.

– Men det finns en del saker som jag har funderat över och ska gå igenom mer noga.

Idag träffade han sin klient för första gången.

– Vi har bekantat oss och gått igenom vad som krävs för prövningstillstånd. Han förstår hur svårt det är. Det är näst intill omöjligt, det vet vi alla om. Men det är inte omöjligt. 

Björn Hurtig kommer att begära anstånd för att gå igenom materialet. Det innebär att Nerijus kommer att sitta häktad i minst en månad till.

Han fortsätter att neka till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".