Anna Maria Johansson tackar nej till landslaget som ska OS kvala i Ryssland och avslutar därmed landslagskarriären.
Anna Maria Johansson tackar nej till landslaget som ska OS kvala i Ryssland och avslutar därmed landslagskarriären. Foto: Jens Prytz/Sveriges Radio.

Anna Maria Johansson slutar i landslaget

Anna-Maria "Majsan" Johansson berättar om det svåra beslutet.
2:30 min

Skövde HF:s rutinerade niometersspelare Anna Maria Johansson säger tack och hej till landslaget. Hon uppger för P4 Skaraborg att hon tackat nej till OS kvalet i mars för att tillbringa mer tid med sin familj. 

Johansson är en av två spelare från VM-laget som inte tagits ut i den ordinarie OS kval truppen. Förutom Anna Maria är det också skadade Jamina Roberts.

Anledningen till att Anna Maria Johansson inte åker med landslaget till Ryssland är att hon vill vara mer med sin familj.

– Min dotter är snart tre år och jag märker att hon påverkas när jag är borta en längre tid, säger Johansson som därmed också har gjort sin sista landskamp.

Hon är visserligen reserv på hemmaplan ifall det skulle uppstå några skador men Skövde HF:s stöttespelare är inställd på att hennes landslagskarriär är över.

Därmed så blir det heller inget OS i Rio i sommar ifall Sverige skulle ta sig dit.

– Då skulle jag varit borta från min dotter hela sommaren och det funkar inte. Det tror jag de flesta som har barn förstår, slår Johansson fast.

När Johansson tackar nej till landslaget så blir istället Angelica Wallén enda spelaren från Skaraborg i truppen.

Wallén som till vardags är proffs i franska Toulon är en av tre högernior i truppen och får sällskap på sin position av bland annat landslagsdebutanten Jasmina Djapanovic från H65 Höör som kommer att göra sina första landskamper för blågult sen hon blev svensk medborgare.

Sverige kvalar mellan den 18-20 mars och möter i tur och ordning Mexiko, Polen och Ryssland och de två bästa lagen i fyrlagsgruppen kvalificerar sig till OS i Rio i augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".