Skaraborgs sjukhus Skövde. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Skaraborgs sjukhus Skövde. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio.

Patient: Jag hoppas läkarna lär sig att samarbeta

6:28 min

Stefan opererades flera gånger med den metod och med den läkare i Skaraborg som nu ifrågasätts i en anmälan till IVO. - Jag vet inte vem som var ytterst ansvarig för att det gick snett i mitt fall, men jag vill se att läkarna på Skaraborgs sjukhus lär sig att samarbeta bättre.

Stefan fick senare ersättning från patientförsäkringen och i det beslutet framgår att det var just bristen på samarbete och kommunikation som ledde fram till att han själv drabbades av en långvarig infektion i en fraktur - en infektion som inte åtgärdades trots att den var väl dokumenterad.

Han är inte i första hand kritisk mot den anmälde läkaren, utan på bristen på samarbete och kommunikation mellan olika läkare inom Skaraborgs sjukhus.

Det är alldeles uppenbart att läkarna på avdelningen under lång tid plågats av interna stridigheter och konflikter.

Uppgiften för Skaraborgs sjukhus är nu att utreda om den här omfattande anmälan med 49 patientfall har någon grund eller om det är så att den hänger ihop med konflikterna på sjukhuset. En utredning som sedan ska sändas till IVO för bedömning.

P4 Skaraborg har talat med flera andra patienter som bara har gott att säga efter att ha opererats på den aktuella avdelningen med den anmälda läkaren och metoden.

– Jag skulle inte vilja byta metod, säger Erik Lorentzon från Lidköping, som opererade benet efter att ha fått ett träd över sig i samband med skogsarbete. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista