Anton Lundholm och Patrik Karlsson i Töreboda HF.
Anton Lundholm och Patrik Karlsson i Töreboda HF. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
HOCKEY

Töreboda HF negativa kring värvningshysteri

1:23 min

Övergångsregler väcker ilska i hockeyns lägre divisioner. Stoppet för att värva spelare är nämligen samma datum i alla hockeyns olika divisioner, trots att inte alla grundserier avslutas samtidigt.

Trots att inte alla grundserier slutar samtidigt i hockeyns olika divisioner så har man samma datum för när man inte längre får värva spelare. Det här gör att klubbar i lägre divisioner nu rustar upp inför playoff och värvar spelare från klubbar vars säsonger nu är över. 

Det är helt sjukt åt alla håll och kanter med dessa övergångar.

Det är det Svenska ishockeyförbundet som inför säsongen beslutat att övergångsstoppet i alla divisioner ska vara den 15:e februari. Detta bland annat för att SHL klubbar ska kunna täcka upp vid eventuella skador innan deras grundserie är slut.

— Transferfönstret är mycket mer riktat mot SHL och Allsvenskan som håller på en längre tid än vi, de har nog inte tänkt på division 1 och division 2. Vad som har hänt i år är helt sjukt åt alla håll och kanter med dessa övergångar, säger klubbens ordförande Patrik Karlsson.

Stor värvningshets i vissa klubbar

Resultatet av att övergångstoppet satts när vissa klubbars säsonger är slut har blivit att klubbar värvar in spelare i mängder från olika lag vars säsonger nu är slut, detta för att stärka truppen inför playoff. Vissa klubbar har värvat uppemot sju spelare. Och Anton Lundholm som är sportansvarig för Töreboda HF vill att man återgår till hur det var innan.

— Vi skulle ju gärna se att övergångsdatumet flyttas bak till den siste januari och helst tidigare ändå, så att alla har chansen och man får se lite hur utgångsläget är, säger Anton Lundholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista