IFK Skövde i anfall. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
IFK Skövde försökte rubba mästarlaget Kristianstad men föll till sist med klara siffror. Arkivbild. Foto: Tommy Järlström/Sveriges Radio.

Tappert IFK Skövde föll i Kristianstad

1:35 min

Ett sargat IFK Skövde försökte rubba serieledaren Kristianstad på deras hemmaplan och vara bara tre bollar bakom med mindre än tio minuter kvar. Men tabellettan var starkast i slutet och Skövde föll till sist med 21-26.

IFK Skövde kom till spel med en hel del halvskadade spelare mot tabellettan Kristianstad som bara förlorat en enda seriematch så här långt den här säsongen.

De svenska mästarna kopplade ett grepp omgående och byggde upp en sjumålsledning i paus fram till 16-9.

Avståndet utökades sen i början av den andra halvleken och efter fem minuter var Skövdes underläge hela tio bollar, 10-20, och det lutade då åt utklassning.

Men en timeout från tränaren Patrik Liljestrand väckte laget samtidigt som den förre Kristianstadmålvakten Henrik Nordlander började rada upp räddningarna i Skövdemålet.

Skövde började en upphämtning och kapade Kristianstads ledning till tre mål efter att ha gjort 9-2 på hemmalaget på knappt tjugo minuters spel.

Ställningen var 22-19 med sju minuter kvar men då stängde svenska mästarna butiken och gled ifrån till en säker seger som skrevs till 26-21.

Mest framträdande hos gästande Skövde var målvakten Henrik Nordlander som stod för sexton räddningar och fick glänsa inför sin gamla hemmapublik.

I IFK kan för övrigt noteras att många spelare inte kunde gå på full kapacitet på grund av diverse skadebekymmer och sjukdomar.

Kristian Svensson spelade trots en ömmande rygg och kunde bara göra två mål.

Rasmus Wremer hade känningar i ett knä men lyckades ändå sätta fyra fullträffar, vilket han blev bäste målskytt med i IFK.

Många spelare var inför matchen osäkra kort på grund av diverse blessyrer men i slutändan var det bara två spelare, Victor Röxner och Mattias Obermüller, som inte kom till spel på grund av skador.

Härnäst väntar nu en viktig drabbning för Skövde i kampen om att klara nytt kontrakt då bottenkollegan Aranäs står för motståndet hemma i Arena Skövde nästa torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista