Skövde HF räddade poäng i slutsekunden

Skövde HF låg under i stort sett hela matchen borta mot Team Eslöv. Men laget hämtade upp ett sjumålsunderläge i andra halvlek och med blott två sekunder kvar kvitterade Fatos Kücükyildiz till 26-26.

Skövde HF gick miste om att ta med sig båda poängen från Eslöv och därmed försätta sig i ett bra läge inför slutomgångarna av elitserien.

Men samtidigt bör laget vara glada med en pinne med tanke på hur matchen utvecklade sig.

Faktum är att Skövde aldrig var i ledningen någon gång under mötet med tabellsjuan Eslöv som kämpar för att ta sig till slutspel.

Efter en jämn matchinledning så stack Eslöv ifrån i slutet av den första halvleken och skaffade sig en fyramålsledning i paus till 13-9.

I andra halvlek var sen Eslövs ledning så stor som sju mål och det fanns inget som tydde på ett dramatiskt slut då Ida Kellokoski Adamsson satte 23-16 med en dryg kvart kvar.

Men Skövde HF stängde igen bakåt och började sakteliga tugga sig ikapp.

Med tre minuter kvar så var det fyra mål upp och då inledde HF en superspurt som till sist mynnade ut i en värdefull poäng.

Malin Larsson och Stina Karlsson reducerade först och med mindre än minuten kvar gjorde Anna Maria Johansson 25-26.

I anfallet efter misslyckades Ida Kellokoski Adamsson med att punktera matchen då hennes avslut räddades av Hanna Edvardsson.

Då klev Fatos Kücükyildiz fram. Hon kastades in som västspelare när Edvardsson plockades ut ur målet och med två sekunder kvar blev hon Skövde HF:s poängräddare.

Det oavgjorda resultatet innebär att Skövde ligger kvar på femte plats i det jämna skiktet bakom topplagen Sävehof och Skuru.

I nästa omgång väntar en riktig nyckeldrabbning mot H 65 Höör där Skövde HF måste vinna för att nå en topp fyra placering som ger hemmafördel i SM slutspelets kvartsfinal.

Matchfakta:
Team Eslöv-Skövde HF 26-26 (13-9)

Team Eslöv: Anna Bardis 9, Ida Kellokoski Adamsson 7, Tina Piil Torabi 4, Sara Strand 2, Julia Bardis 2, Albana Arifi, Emma Berndtsson.

Skövde HF: Maja Eriksson 6, Malin Larsson 5, Fatos Kücükyildiz 4, Sara Johansson 4, Anna-Maria Johansson 4, Rebecca Otter, Stina Karlsson, Sofia Berndtsson.

Publik: 248.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista