Time Töreboda
1 av 3
Time Töreboda. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
Närbild på mannen i butiken.
2 av 3
Mannen var maskerad med en baklava över ansiktet. Foto: Övervakningsbild
Gärningsmannen inne i butiken.
3 av 3
Gärningsmannen inne i butiken. Foto: Övervakningskamera

Ställs inför rätta efter rånförsöket

I dag åtalades den man i 20-årsåldern som erkänt att det var han som försökte råna Timebutiken i Töreboda för en månad sedan. Mannen är också tidigare dömd för att ha rånat Pressbyrån i Töreboda.

Det var kvällen den 19 januari som den här mannen steg in på Timebutiken i Töreboda med en kniv i handen. På övervakningsbilderna syns hur han hotar kassörskan, men några pengar får han inte. Istället får han motstånd av en kund i butiken, som viftar med en stol mot rånaren och även kastar en flaska lacknafta mot honom, så att han till slut avbryter rånförsöket och springer därifrån.

En person tog upp jakten på mannen, och ska då ha blivit knivhotad varför åtalet också innefattar olaga hot.

Att hitta den skyldige var inga större problem för polisen. Dels eftersom han sprang han raka vägen hem till en bekant och berättade vad han gjort, men också för att gärningsmannens fosterpappa också anade vem som var den skyldige när han hörde talas om rånförsöket. Fosterpappan körde honom då till polisen i Mariestad.

Mannens motiv till det här var att han behövde pengar för att rymma till Stockholm, säger han i förhör. Han dömdes så sent som i somras för ett rån mot Pressbyrån i Töreboda förra vintern.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".