Det ryker från tåget.
Branden i tåget är svårsläckt. Foto: Mats Öfwerström/Sveriges Radio

Tågbranden har släckts

En stor mängd olja har läckt ut från tåget
0:34 min

Branden på X2000-tåget som står still utanför Väring är släckt. Trafiken på Västra stambanan står fortfarande still och tåg mellan Stockholm och Göteborg leds om, vilket leder till stora förseningar.

Alla passagerare som var på tåget är evakuerade. Ingen är skadad och nu jobbar man med att flytta tåget till ett parallellspår. Albin Thorén är en av passagerarna som var ombord på tåget.

– Till en början så stannade vi bara och fick inte veta så mycket, men sen såg vi att det började ryka och så blev vi så småningom evakuerade från andra delen av tåget, säger han.

En stor mängd olja har läckt från tåget, vilket försvårade släckningsarbetet och nu pågår ett saneringsarbete på platsen.

Under arbetet står all trafik på Västra stambanan still. Tåg mellan Stockholm och Göteborg leds om via Nässjö, Jönköping och Falköping och förseningarna är beräknade till minst två timmar. En del regionala tåg är inställda och ersatta med buss.

Enligt SJ är det extremt sällsynt att ett tåg börjar brinna och orsaken till branden håller på att redas ut.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".