Brödern Ymer, Elias (t.v.) och Mikael. Samt förbundskapten Fredrik Rosengren. Foton: TT.
Bröderna Ymer, Elias och Mikael. Till höger: förbundskapten Fredrik Rosengren. Foton: TT.
TENNIS

Sverige utan bröderna Ymer i DC-mötet med Ryssland

Sjukdom respektive skada stoppar Skarabröderna Elias och Mikael Ymer från deltagande i Davis cup-mötet med Ryssland 4-6 mars. Trots detta blir det en skaraborgsk närvaro.

Ryssland har dessutom fördel av hemmaplan när Sveriges herrlandslag inleder en ny säsong i Davis Cup-tennisens andradivision. 

Men trots att båda Ymer bröderna missar Davis cup blir det en skaraborgsk närvaro då Isak Arvidsson från Hjo är med i den svenska truppen.

Robert Lindstedt (rankad 26 i dubbel), Johan Brunström (92 i dubbel), Isak Arvidsson (661 i singel) och Daniel Windahl (962) ingår i det lag som kaptensduon Fredrik "Fidde" Rosengren och Joakim Nyström nominerade på tisdagen.

Markus Eriksson, rankad 482, är reserv i truppen.

”Vi möter spelare som är rankade topp 50 i världen. Vi kan inte störa dem om vi fegar. Det är full fart, full risk som gäller och vi måste våga, våga, våga och visa mod hela tiden. Om vi ska ha någon chans måste vi tro på det”, säger Rosengren i ett pressmeddelande.

När det gäller Sveriges högst rankade singelspelare, 19-årige Elias Ymer, är orsaken till frånvaron sjukdom.

Elias insjuknade i influensa förra veckan. Det troliga är att han därmed inte hinner bli fullt återställd inför DC-mötet i Ryssland 4-6 mars, även om en dörr hålls öppen från förbundskaptenshåll.

Hans lillebror, 17-årige Mikael Ymer, är skadad och missar därför också mötet med Ryssland.

Ryssland har nominerat ett starkt lag: Teymuraz Gabashvili (rankad 47 i singel), Andrey Kuznetsov (53), Evgeny Donskoy (80) Konstantin Kravchuk (125). 

Vinnaren möter Nederländerna i juni, medan förloraren får spela play off för att stanna kvar i divisionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista