Villa Lidköping efter match.
1 av 2
Villa Lidköping är klara för semifinal. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Bandyspelaren David Karlsson.
2 av 2
David Karlsson gjorde matchens första mål. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Bandy SM-slutspelet

Villa Lidköping klart för semifinal

3:39 min

Det var inte mycket att orda om när Villa Lidköping slog Vetlanda i den tredje kvartsfinalen med 9-4, därmed är man nu klara för semifinal i SM-slutspelet i bandy.

Det blev aldrig särskilt spännande, även om Vetlanda lyckades hålla jämna steg med Villa Lidköping i den första halvleken så var det en stor klasskillnad rakt igenom lagen emellan. Något som framför allt yttrade sig när Villa gjorde tre mål under den första kvarten av andra halvlek.

Vi har haft ett otroligt övertag på dem.

Segern var den tredje i bäst av fem mot Vetlanda och nu är man alltså klara för semifinal efter en tämligen bekväm kvartsfinal.

— Det är ju alltid anspänningar när det blir viktiga matcher så det tar ju mycket energi och man laddar på ett helt annat sätt eftersom varje match är oerhört viktig. Men det är klart att vi har haft ett otroligt övertag på dem och varit ett mycket bättre lag. Det kommer vi ta med oss in i en semi, säger Johan Esplund som blev tvåmålskytt för Villa Lidköping.

Sixtensson är nöjd med sitt val

Efter sista grundserieomgången kom beskedet från tränaren Johan Sixtensson, Villa Lidköping väljer Vetlanda i kvartsfinalen. Något som visade sig vara ett väl uttänkt val.

— Med facit i hand så kanske det var det, skrattar Johan Sixtensson.

Nu är ni i semifinal och kommer möta Edsbyn eller Bollnäs. Har du tänkt kring det?

— Nej, det har jag faktiskt inte hunnit göra man har varit så inne i sin egen bubbla och varit fokuserad på Vetlanda, nu får man väll sätta sig och titta lite.

"Och hur är då läget med Magnus Muhrén då?" är kanske frågan många ställer sig med tanke på att det var två år sedan legendaren spelade senast och att han nu är får känna på slutspelstempot igen.

Johan Sixtensson skämtar och säger att det ser ut som om han ska dö varje gång han byter, Muhrén håller till viss del med.

— Det är möjligt, jag är trött! Jag tar ut mig sen åker jag och byter, säger Magnus Muhrén som tagit fem SM-guld med Sandviken.


Matchfakta

Villa Lidköping-Vetlanda 9-4 (3-2)

4' 1-0 David Karlsson (straff)
13' 1-1 Pontus Vilén
20' 2-1 Martin Johansson
32' 2-2 Martin Landström
43' 3-2 Johan Esplund
––-paus––-
50' 4-2 David Karlsson
54' 5-2 Daniel Andersson
58' 6-2 Martin Karlsson
62' 6-3 Daniel Johansson
68' 7-3 Johan Esplund
78' 8-3 Daniel Andersson
80' 9-3 Jesper Eriksson
81' 9-4 Daniel Johansson

Publik: 3635

Sammanfattning och spelarkommentarer kommer efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista