IFK Skövde anfaller. Foto Arkiv: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
IFK Skövde (blåa) anfaller. Foto Arkiv: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
HANDBOLL ELITSERIEN

Tung förlust för IFK Skövde

Alfred Ehn om IFK:s förlust
2:07 min

Det blev förlust för IFK Skövde mot gästande Aranäs i den viktiga matchen i bottenstriden. 24-27 slutade den efter 11-15 i paus.

Det ville sig inte för IFK Skövde i den viktiga matchen mot bottenkollegan Aranäs från Kungsbacka.

Hemmalaget började dock bra och förde matchen fram till 11-8 efter ca 20 minuter. Men sedan tog det tvärstopp. Aranäs gjorde sju mål på raken och gick till ledning med 11-15 i paus.

Vi tar många felbeslut, kastar bort bollar , de får kontra. Det får inte ske men det gör det ju, konstaterar Alfred Ehn.

I den andra halvleken så började IFK igen på ett bra sätt och gick upp i ledning med 18-17 men sedan tog det stopp igen och Aranäs gjorde ett nytt ryck upp till 18-23 och kunde då hålla distansen ut och vinna med 24-27 och ta två viktiga poäng i kampen kring nedre strecken.

Det är svårt att vinna matcher då vi är så ojämna, menar Alfred Ehn besviket.

I hemmalaget så började nye målvakten Henrik Norlander bra men sackade i slutet på halvleken och Robert Lechte kom in i buren i den andra. Alfred Ehn var snabb och alert och Markus Stegefelt och Kristian Svensson höll det uppe stundtals. Men det var många felbeslut i laget bl a vid egna utvisningar så fungerade inte spelet utan målvakt denna gången. Aranäs fick göra flera lätta mål där Rasmus Wremer fick hoppa in i buren.

En tung förlust i kampen om att slippa kvalspel för att klara sig kvar. Nu väntar RIK på bortaplan för laget.

Elitserien herrar

Skövde-Aranäs 24-27((11-15))

Skövde: Markus Stegefelt 9, Kristian Svensson 6, Alfred Ehn 6, Rasmus Wremer, Adam Samuelsson, Jonatan Eriksson. Aranäs: Carl Löfström 7, Christoffer Hedberg 5, Tommy Atterhäll 4, Philip Jonsson 3, Pontus Mellegård 3, Jesper Gustavsson 3, Jonathan Wiklund 2.

Publik: 1 355.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".