Gustav Fridolin med en maskros i förgrunden.
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin. Foto: Linn Malmen/TT.

Miljöpartiet ska diskutera flyktinguppgörelsen

1:20 min

Under lördagen samlas miljöpartister på flera platser i landet för att diskutera flyktingpolitiken i Sverige. Höstens skärpta regeringslinje har gjort frågan laddad.

Det var i november förra året  som Miljöpartiet slöt en överenskommelse med Socialdemokraterna som kraftigt förändrade villkoren för flyktingar. Något som fick språkröret Gustav Fridolin att ta till kraftuttryck och kalla det för "skit".

Jag vill inte se det som ett krismöte.

Under lördagen kommer Miljöpartiet, till följd av flyktinguppgörelsen, att samlas i Härnösand, Västerås och Malmö för att diskutera flyktingfrågan som varit en hjärtefråga för partiet. Men trots att detta så vill inte Ann Kyrkander se det som ett krismöte.

— Våra regeringsföreträdare var tvungna att ta ett tillfälligt beslut om en begränsning. Jag vill inte se det som ett krismöte utan vi behöver fler och bättre förslag på hur vi kan genomföra vår politik som vi bestämt oss för, säger Ann Kyrkander, partiordförande och gruppledare för Miljöpartiet i Falköping.

Även om det finns ett missnöje inom partiet efter flyktinguppgörelsen så väntas ändå möten hålla en god ton med idéer istället för pessimism, enligt Ann Kyrkander.

— Jag tror inte det är så mycket aggressiva tongångar så men jag vet att det är många som är besvikna på dem besluten som vi tagit tillsammans med Socialdemokraterna.

 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista