Loeb och Hansen står framför en bil i vinterlandskap.
Sébastien Loeb och Timmy Hansen blir stallkamrater.

Timmy Hansen bildar team med Sébastien Loeb

1:51 min

Niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb byter motorgren och blir Timmy Hansens nya stallkamrat i ett tvåbilsteam. Målsättningen är att ta hem både team- och förarmästerskapet 2016.

Rallylegendaren Sébastien Loeb blir alltså "svensk" rallycrossförare när han blir en del av årets VM-team i Team Peugeot Hansen tillsammans med Timmy Hansen. 

– Jag hoppas kunna bli konkurrenskraftig ganska snabbt, säger 42-åringen som är upprymd över möjligheten att få köra rallycross.

Loeb vann nio VM-titlar i följd för Citroën mellan 2004 och 2012. Tidigare i år debuterade han i Dakar-rallyt för Peugeot och var i ledningen fram till en krasch halvvägs in i tävlingen. 

Fransmannen har "fuskat" i rallycross tidigare. Han tog guld i X-Games i Kalifornien, USA, 2012 och körde en VM-deltävling på hemmaplan i Loheac 2013.

För Timmy Hansen, VM-tvåa i fjol, är det en dröm som slår in att få tävla i samma stall som Loeb.

Jag har sett upp till Loeb i hela mitt liv.

– Jag har sett upp till Sébastien Loeb hela mitt liv. Jag har till och med mött honom en gång för att få hans autograf. Jag har fortfarande mycket att lära mig och att få råd från honom kommer att bli fantastiskt, säger 23-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista