Hanna, Sargon och Charbel Abraham under en futsalträning.
Hanna, Sargon och förbundskapten Charbel Abraham under träning inför dubbellandskampen mellan Sverige och Finland. Foto: Andreaas Johnsson/Sveriges Radio.
FUTSAL - LANDSKAMP

Skövdetrio ska övermanna Finland

3:01 min

Förbundskapten Charbel Abraham och spelarna Sargon och Hanna Abraham är Skövdetrion som ska rå på Finland under måndagen och tisdagens dubbellandskamp i futsal i nationalarenan i Skövde.

När det är dags för dubbellandskamp mellan Sverige och Finland i futsal i Arena Skövde som står som nationalarena för just futsal så är det tre personer som har lite extra hemmaplan.

Det blir som en kick när det är mycket folk som man känner på läktarna.

Förbundskaptenen Charbel Abraham har nämligen tidigare spelat futsal både i Skövde AIK och Skövde United, precis som hans brorsöner Sargon och Hanna Abraham som båda spelar i United. Och att få spela landskamp i Skövde känns såklart speciellt.

— Det blir ju lite extra roligt, det blir som en kick när det är mycket folk som man känner på läktarna, säger Hanna Abraham.

Två tuffa prövningar väntar för landslaget

Dom båda matcherna mellan Sverige och Finland kommer spelas under måndagen och tisdagen i nationalarenan Arena Skövde. Och det väntas bli två tuffa matcher i Östersjökampen.

— Jag tycker det är ett väldigt bra lag, de har ju hållit på i 20 år så de har haft lite tid på sig att utveckla futsalen, säger förbundskapten Charbel Abraham om det finska motståndet.

Vilka är bäst i norden på futsal?

— Finland skulle jag säga, de vann ju nordiska mästerskapen senast men vi är med och kampar med dem ändå fast vi är såpass unga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista