Sargon och Hanna Abraham i Futsallandskamp för Sverige. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
1 av 2
Sargon och Hanna Abraham i Futsallandskamp för Sverige. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Sargon Abraham på väg in på planen. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
2 av 2
Sargon Abraham på väg in på planen. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
FUTSAL LANDSKAMP

Sverige förlorade mot Finland

"Hela laget kan mycket bättre än vad vi visar"
1:57 min

Det blev förlust för Sverige då man mötte Finland i den första landskampen av två i Arena Skövde. 3-6 slutade matchen efter 2-1 i paus.

Sverige gjorde en bra första halvlek och ledde också i paus men efter ledning med 3-2 i början av andra så föll man ihop och släppte in fyra raka mål inför drygt 600 personer i Nationalarenan för futsal. 

Skövdespelaren Sargon Abraham gjorde ett mål vilket betydde ledning med 3-2 i början på andra.

– Jag är inte nöjd med insatsen. Vi kan mycket bättre. Hoppas vi får visa det i andra matchen, menade Sargon efter matchen.

Finland är en stark motståndare och man pressade tillbaka Sverige rejält i den andra halvleken då man också gjorde en del spektakulära mål, bl a från målvakten Juha-Matti Savolainen som satte en boll över hela planen då Sverige spelade med en extra utespelare.

Vi kan mycket bättre.

– Det är en tråkig avslutning, vi faller ihop i andra och vi börjar slarva, ja det var inte bra. Men det var en bra första halvlek i alla fall, säger coachen Charbel Abraham.  

Landskamp

Sverige-Finland 3-6((2-1))

Sverige: Adam Stefansson, Dan Mönell, Sargon Abraham. Finland: Jarmo Junno, Jukka Kytölä, Miika Hosio, Panu Autio, Rami Tirkkonen, Juha-Matti Savolainen.

Publik: 612.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".