En golfare swingar sin golfklubba. Foto: Christine Nesbitt/TT
Foto: Christine Nesbitt/TT

Lundsbrunn bygger nytt golfhotell

1:23 min

Lundsbrunns golfklubb får klartecken från Götene kommun för att bygga golfhotell, efter att klubbens samarbete med kurorten upphört då kurortshotellet blev asylboende.

Samtliga hotellrum på kurorten som ingick i golfpaket för tillresta gäster försvann när kurorten blev asylboende. Beskedet om att samarbetet om golfpaket skulle upphöra kom lite hastigt för klubben, säger Richard Havmyr. 

Nu gäller det att så fort som möjligt ordna fram övernattningsmöjligheter för gästerna. Golfsäsongen är ju inte långt borta. Agerar man inte i tid blir det ett stort tapp för klubben, berättar Richard Havmyr.

I dag finns en uppställningsplats för husbil och husvagn, men andra gäster får åka till Lidköping eller Skara för hotellövernattning. Och så vill klubben inte ha det.

Nu ger Götene kommun klartecknet för att börja bygga stugor med hotellstandard.

Nu återstår finansieringen berättar Richard Havmyr. Ett bakslag var Götene kommuns nej till en borgen på 4,5 miljoner kronor.

Hur bygget ska finansieras vill han inte gå in på. Klubben jobbar på.

– Om vi löser finansieringen med de planer vi har så kan de första gästerna flytta in i maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista