Flera svenskar jublar efter att man gjort mål samtidigt som flera finnar lunkar av planen.
1 av 3
Spiken i kistan slogs när Sverige gjorde 4-2 samtidigt som Finland hade en man utvisad. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Sargon Abraham ska precis skjuta iväg en boll.
2 av 3
Sargon Abraham var på ett bra spelhumör och skapade många farliga lägen. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Charbel och Sargon Abraham.
3 av 3
Förbundskapten Charbel Abraham var nöjd med sitt lags insats. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
FUTSAL - LANDSKAMP

Sverige tog revansch mot Finland

3:55 min

Efter måndagens förlust med 3-6 tog de svenska herrarna, med en spelglad Sargon Abraham i spetsen, en välförtjänt revansch via 5-2 i returmötet mot Finland.

Trots en svikande publiksiffra så bjöds det på var det futsalfest med många guldklimpar när Sverige revanscherade sig mot Finland och slog Östersjögrannarna med 5-2.

Idag var jag på spelhumör faktiskt.

Sett till hela matchen så var det en välförtjänt seger. Och de som tagit sig till Arena Skövde bjöds tidigt på ett klassmål regisserat av hemmagrabben Sargon Abraham som genom att tunnla en finsk spelare drog igång matchens första farliga anfall, som dessutom resulterade i 1-0 via Petrit Zhubi.

— Idag var jag på spelhumör faktiskt, jag vaknade med en bra känsla och var laddad till att ge max, säger Sargon Abraham som även han fick göra mål senare i matchen.

Finland lyckades dock, cirka tio minuter senare, både kvittera och ta ledningen inom loppet av två minuter efter snyggt passningsspel.

Men strax efter ledningsmålet lyckas Sverige kvittera genom ett långskott som var lika välplacerat som Anette Norbergs curlingstenar. Dock la man inte bollen i något bo, utan vid den vänstra stolproten.

Idag tycker jag att det är en perfekt insats.

Det dröjde inte länge av den andra halvleken innan Sargon Abraham presenterade sig igen genom att dundra in ledningsmålet, ett mål som senare visade sig vara matchavgörande. När Finland senare dessutom drar på sig en utvisning kan Sverige utöka ledningen för att sen fastställa resultatet 5-2 i ett tomt mål. Skön revansch.

—Idag tycker jag vi står upp en hel match och är stabila bakåt så de lyckas inte göra mål på oss, så idag tycker jag det är en perfekt insats, säger förbundskapten Charbel Abraham som tidigare spelat i Skövde AIK.

Press på nationalarenan efter svikande publiksiffror

Desto tråkigare faktum är den att med tisdagens publiksiffra på 467 innebär att det sett till båda matcherna kom strax över tusen personer för att kolla futsallandskamperna i nationalarenan Arena Skövde. En siffra som är klart underkänd.

— Det är väldigt viktigt att det kommer folk för vi har haft ett snitt över tusen nu på andra landskamper runt om i landet, säger Christian Thunholm som var projektledare för evenemanget.

Så det finns konkurrens helt enkelt?

— Absolut.


Matchfakta:

Sverige - Finland 5-2 (2-2)

Målskyttar Sverige: 5’ Petrit Zhubi, 17’ Stefan Ostojic, 23’ Sargon Abraham, 33’ Emilio Rossi, 39’ Granit Berisha.

Målskyttar Finland: 13’ Panu Autio, 15’ Mikko Kytölä.

Publik: 467.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista