IFK Skövde Springer ut på planen. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
IFK Skövde Springer ut på planen. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
HANDBOLL - ELITSERIEN

IFK Skövde tog poäng trots kollaps

Kristian Svensson: Är j**vligt glad att vi får en poäng
1:58 min

Efter senaste förlusten mot bottenkollegan Aranäs så var det inte många som räknade med att IFK Skövde skulle ro på topplaget Redbergslids IK. Men det blev tillslut 29-29 efter en tappad sjumålsledning.

IFK Skövde kämpar med näbbar och klor för att slippa kvala sig kvar i elitserien. Och med den senaste förlusten mot Aranäs i bagaget så kändes det inte särskilt troligt att man skulle ta några poäng alls borta mot tabellfyran Redbergslids IK.

Jag är jävligt glad för att vi får en poäng.

Men inte bara lyckades man ta med sig poäng hem från mötet med formstarka Redbergslid, man lyckades dessutom skrämma upp hemmalaget rejält genom ha ledningen under stora delar av matchen.

Desto jobbigare blev dock det faktum att man tappade en sjumålsledning i den andra halvleken och fick "bara" med sig en poäng hem.

— Det känns ju surt att missa en poäng men samtidigt så är jag jävligt glad för att vi får en poäng. Hade någon sagt det innan matchen så hade jag tagit det med hull och hår, säger Kristian Svensson.

Jakten på den "säkra marken" fortsätter

Den poäng man lyckades ta med sig hem från Göteborg kan komma att bli oerhört viktig i kampen om att slippa kvala sig kvar i elitserien och sluta säsongen på "säker mark".

Vi behöver ju ha lite bonuspoäng så att säga, vi måste ju vinna ett par av dem här matcherna vi har kvar. Det är klart att det är kniven mot strupen, varje match är ju som en SM-final i det här läget, säger Kristian Svensson.

Fixar ni det?

—Det tror jag.

Resultatet innebär att man nu är en poäng bakom Ricoh som har den sista platsen ovanför kvalstrecket.


Matchfakta

Redbergslid-Skövde 29-29((15-17))

Målskyttar, Redbergslid: Rickard Lönn 9, Nikola Djordjevic 7, Tobias Johansson 4 (2), Daniel Wester 4 (2), Linus Arnesson 4, Mario Lipovac.

Målskyttar, Skövde: Kristian Svensson 8, Markus Stegefelt 5 (2), Rasmus Wremer 5, Jonatan Eriksson 5, Alfred Ehn 3, Adam Samuelsson 2, Axel Magnusson.

Publik: 628.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".