En lastbil och personbil kolliderade på 49:an vid Varnhem och föraren omhändertogs efter olyckan misstänkt för ratt- och drograttfylleri.
En lastbil och personbil kolliderade på 49:an vid Varnhem och föraren omhändertogs efter olyckan misstänkt för ratt- och drograttfylleri. Foto: Torbjörn Axelsson.

Många olyckor i spåren av snön

En rad olyckor inträffade runtom i Skaraborg när väglaget blev lurigt efter onsdagens snöfall.

Ingen av olyckorna ska dock ha lett till några allvarligare personskador men det var en hel del avåkningar.

Strax efter klockan tre i natt så kolliderade en bil och en lastbil vid Varnhem. Bilen fick en rejäl tryckare i fronten och hamnade i diket.

Båda förarna klarade sig oskadda men när polisen kom till platsen visade det sig att bilisten var påverkad av både alkohol och droger och omhändertogs efter provtagning.

Strax innan klockan nio på onsdagskvällen så voltade en bil och landade på taket vid Fjället utanför Skövde. Föraren fördes till sjukhus med lindriga skador.

Även i västra Skaraborg var det mycket halt och en lastbil kanade av vägen i snömodden och släpet blockerade hela 47:an utanför Grästorp vid Bjärby.

Detta var strax efter klockan nio och trafiken fick ledas förbi olycksplatsen men nu är det undanröjt och trafiken kan köra som vanligt igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista