Doug Seegers i Falköping
Doug Seegers i Falköping. Foto: CHRISTOPHER JOHANSSON / SVERIGES RADIO

Doug Seegers spelar i Falköping ikväll

3:34 min

Inför närmare tusen personer kommer countrystjärnan Doug Seegers spela i Pingstkyrkan i Falköping i kväll. 

Stolarna står redan uppställda här i Pingstkyrkan. Doug Seegers sitter på scenen, högt på en pall med sin cowboyhatt. Hur hamnade han i Falköping? Han pekar på sina vän Anne-Marie Klasson som bor här. Hon är anledningen till att han gör en konsert här ikväll, säger han.

– Först var hon ett fan men nu är vi väldigt goda vänner, säger han till P4 Skaraborg.

Att få spela i en kyrka var också en av anledningarna till att han gärna kom hit för att spela inför 850 personer som dyker upp för att höra honom under kvällen.

Dougs historia började för den svenska publiken när artisten Jill Johnson träffade honom under inspelningarna av SVT-programmet Jills veranda för några år sedan i USA. Seegers tillvaro vändes helt om, från ett liv på gatan till studion och vidare till en gigantisk fanskara över hela Sverige och Skandinavien. 

Doug Seegers berättar att han fortfarande spelar på gatan, något han också gjort tidigare här i Skaraborg. Men nu är det en inhomhusscen som väntar.

– När man ser att folk sjunger med i låtarna, då har man kommit långt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista