Magnus Muhrén på presskonferensen med Villa Lidköping. Foto: Christopher Johansson P4 Skaraborg
Magnus Muhrén. Foto: Christopher Johansson P4 Skaraborg

Villa förlorare efter superdrama i bandysemifinalen

2:44 min

Bollnäs fick en drömstart i den andra semifinalen hemma mot Villa. Tidig ledning med 2-0, men Lidköpingslaget skulle komma tillbaka och vända matchen till 7-4 - för att sedan tappa igen och förlora i förlängningen.

Det blev en bandymatch av sällan skådat slag på Sävstaås i Bollnäs. 

Hemmalaget tog en tidig ledning genom två mål av Ville Aaltonen innan tio minuter var spelade. Så långt var det Bollnäs som dominerade matchen totalt. 

Men fler mål blev det inte för de orangeklädda innan Villa istället kunde reducera på sin första riktiga målchans genom David Karlsson. Villa gjorde sedan ytterligare tre mål innan paus och ledde med 4-2 efter första halvlek. 

Men Bollnäs började andra halvlek som den första, med två mål inom tio minuter och kvitterade till 4-4. 

Trots det var det få som trodde på seger då Daniel Andersson gjorde både sitt andra och tredje mål för Villa inom loppet av tre minuter och Johan Esplund satte 4-7 med 25 minuter kvar. 

Bollnäs gav sig dock inte och i slutminuterna kvitterade Anders Spinnars för hälsingelaget och matchen slutade 7-7 och gick till förlängning. 

Där blev det lite avvaktande spel fram till att Bollnäs fick hörna, fem minuter in i andra förlängningshalvleken. Då avgjorde Per Hellmyrs genom sitt tredje mål. 

– Tung förlust naturligtvis men det är fortfarande bäst av fem matcher, det var väl ingen i vårat lag som trodde att vi skulle vinna med tre matcher, säger Magnus Muhrén.

Semifinalserien står nu 1-1 i matcher i bäst av fem. Nästa match spelas i Lidköping på onsdag.


Matchfakta:

Bollnäs-Villa-Lidköping 8-7 efter förlänging, 7-7 (2-4) efter full tid
Bollnäs: Per Hellmyrs 3, Christian Mickelsson 2, Ville Aaltonen 2, Anders Spinnars.
Villa-Lidköping: Daniel Andersson 3, David Karlsson 2, Johan Esplund, Lars Fall.
Publik: 1 910.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista