HOCKEYETTAN - KVALSERIE

Grästorps IK optimistiska trots förlust

Sebastian Nilsson: Vi kommer klara det här
1:30 min

För fjärde gången på dem senaste fem åren får Grästorps IK kvala för att behålla sin plats i division 1, en kamp som inte fick den början man önskat. 


Under lördagen inledde Grästorps IK jakten på ett nytt kontrakt på bortais mot division 2 laget Avesta BK, men trots att Grästorp vann skottstatistiken med klara 39-24 blev det bara en poäng med i bussen hem från Dalarna.

— Vi hade ganska stor press på dem under stora delar av matchen men vi sätter inte dit lägena, säger Sebastian Nilsson.

Avesta hade ledningen under stora delar av matchen innan Grästorps nyförvärv Viktor Lennartsson lyckades reducera och även kvittera till 4-4.

Tack vare kvitteringen gick matchen således till förlängning, men väl där var det hemmalagets Simon Broström som avgjorde och fixade bonuspoängen till Avesta.

Klart att det är en besvikelse att bara få med sig en poäng.

Lagkaptenen Sebastian Nilsson medger att det var en besvikelse att bara få med sig en poäng hem.

Grästorps IK ser ljust på framtiden

Det ska spelas tio omgångar i kvalserien och endast segraren av serien kan känna sig säker på att få spela i hockeyettan kommande säsong. 

Närmast väntar match på onsdag hemma mot Munkfors i Åse & Vista arena för Grästorps IK.

Vi ska ha tre poäng den matchen.

Det är ju ungefär samma förutsättningar inför den matchen, vi går in med inställningen att vi ska ha tre poäng, men det är ju upp till oss att bli lite hetare och sätta dit lägena, säger Nilsson.

Kommer ni klara kontraktet?

—Vi kommer klara kontraktet, det är jag övertygad om, hälsar lagkaptenen Sebastian Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".