Bilevicius advokat vill granska tejpen som återfanns på Lisa Holm

Den morddömde Nerijus Bilievicius advokat vill själv granska de tejpbitar som satt runt Lisa Holms ansikte när hon hittades död. 

Advokat Björn Hurtig vill titta närmare på de tejpbitar som återfanns på Lisa Holm samt den tejprulle som hittades i ladan med Lisa Holms dna på, uppger P4 Skaraborg.

Advokaten har begärt av åklagaren i målet att få besöka Nationellt Forensiskt Centrum, NFC för att tillsammans med egen utredare,den före detta kriminalaren Jan Olsson, se på de här beslagen. Det vill även titta på den tejpbit som återfanns i ladan och som bar den yngre broderns dna.

Advokaten vill även besöka ladan där Lisa Holm enligt tingsrätten och hovrätten bragts om livet samt den arbetsbod där hennes kropp hittades. 

Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm har godkänt försvarets begäran.

I en tidigare intervju sa advokat Hurtig till P4 Skaraborg att det här målet handlar om dna, att det är dna-spår som fällt hans klient.

- Det finns en hypotes i målet att dna:t kommit dit när man hängt flickan men vad är det som säger att dna:t inte kommit dit när man plockat ner en flicka, forslat undan en flicka. Dna kan avsättas genom att man försöker skydda någon annan som begått ett brott, sa Björn Hurtig i samband med överklagandet av hovrättens dom i förra veckan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista