Pågående stöld mot Media Markt
1 av 4
Tjuvarna visste precis vilka hyllor de skulle till för att stjäla. Foto: Övervakningskamera
Pågående stöld Media Markt Skövde
2 av 4
Framförallt var det bärbara pc-datorer som stals. Foto: Övervakningskamera
Pågående stöld Media Markt Skövde
3 av 4
De två gärningsmännen i butiken var maskerade och hela stölden var över på några få minuter. Foto: Övervakningskamera
Hjullastare utanför Media Markt i Skövde
4 av 4
Den stulna hjullastaren som användes, stod kvar utanför byggnaden på morgonen. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Fortfarande ingen misstänkt för Media Markt-kuppen

0:52 min

Två och en halv vecka har gått sedan den spektakulära datorstölden mot Media Markt i Skövde. Nu ber polisen om hjälp med tips från allmänheten.

Det var natten till den 18 februari som gärningsmännen körde genom en nödutgång på Media Markt i Skövde med en stulen hjullastare. Av butikens övervakningskameror framgår att två personer sedan sprang tre vändor var in i varuhuset och plockade med sig framförallt bärbara datorer.

Det hela var över på drygt tre minuter, kan man se på övervakningsfilmen.

– Det är ett väl genomfört brott. Man slösar inte bort någon tid inne i butiken. Jag bedömer att det är yrkeskriminella som utfört det här, säger Marcus Malm som arbetar med utredningen på polisen i östra Skaraborg.

Av filmen framgår också att tjuvarna visste exakt vad de skulle stjäla och till vilken hylla de skulle. Polisen har nu gått igenom alla tips som kommit in, och utredningen har gått lite grann i stå. Därför behöver man nu hjälp för att komma framåt.

– Det är någon här som känner till vilka som gjort det här brottet eller ved var godset tagit vägen. Det är en sådan person som skulle behöva höra av sig till oss, säger Malm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista