Tända ljus utanför Kronan skola Max Lindahl/Sveriges Radio
Foto: Max Lindahl/Sveriges Radio.

Gärningsmannen agerade ensam på Kronan

0:58 min

Polisen har nu avslutat utredningen om skolattacken i Trollhättan. Enligt uppgifter till Ekot har utredarna inte kunnat hitta några potentiella medgärningsmän eller andra personer som ska ha inspirerat gärningsmannen till attacken.

En elev och två skolanställda dödades av 21-årige Anton Lundin Pettersson på skolan Kronan i Trollhättan en förmiddag i oktober. Ett dåd med rasistiska motiv, enligt polisen.

21-åringen var maskerad och beväpnad med ett svärd. Han blev själv ihjälskjuten av en polispatrull. Polisen avlossade skotten i nödvärn, enligt en utredning som gjorts av åklagare. 

Och enligt polisens brottsutredning agerade gärningsmannen helt ensam.

– Det finns ingenting som tyder på det finns andra, det gör det inte, säger Sten-Rune Timmersjö, kriminalkommissarie i Trollhättan.

Större delen av polisens förundersökning kommer nu att bli offentlig. Eftersom gärningsmannen är död blir det inget åtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista