Kjell Hedvall, kommunalråd i Lidköping.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT.

Lidköpings kommunalråd följer flera tusen nakenkonton

Kjell Hedvall (S), kommunalråd i Lidköping, följer tusentals konton på Instagram. En stor del är konton med nakna unga kvinnor, skriver Aftonbladet. 

Kjell Hedvall är mycket aktiv på sociala medier och följer över 7 000 på Instagram. De flesta är konton med nakna unga kvinnor, bland annat "Super sexy girls" och "Wonderful girls". 

Till Aftonbladet säger Lidköpings kommunalråd att han inte själv gått in och följt kontona. Hedvalls förklaring till att han följer så många nakenkonton är istället att han tackat ja till ett erbjudande om att få fler följare när han startade sitt Instagram-konto. 

Det är spamverksamhet

– Det är klart jag inte sitter och trycker ”följ” på 7 000 personer. Det här är en spamverksamhet, säger Kjell Hedvall till tidningen

Efter Aftonbladets intervju med Kjell Hedvall har han gjort sitt Instagram-konto privat. Därför har inte P4 Skaraborg kunnat få bekräftat vilken sorts konton han följer.

Vi har under morgonen sökt Kjell Hedvall och fått besked av kommunen att han är sjuk i dag och att han återkommer med en kommentar när han tillfrisknat. 

Kjell Hedvall fick förra året kritik för att han i ett Facebook-inlägg ifrågasatte att "negerboll" är ett kränkande ord. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista