Carina Ohlsson. Foto: Marthina Stäpel / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Carina Ohlsson, S-kvinnors ordförande. Foto: Marthina Stäpel / P4 Skaraborg Sveriges Radio.

Carina Ohlsson: Hedvall har ett ansvar

1:11 min

Som förtroendevald politiker har Kjell Hedvall (S) ett ansvar att hålla sina sociala mediekonton rena från sexistiskt innehåll. Det menar partikamraten Carina Ohlsson i Lidköping.

Carina Ohlsson, som inte bara är kommunfullmäktigeordförande i Lidköping, sitter också i riksdagen, är ordförande för socialdemokraternas kvinnoförbund och är sedan länge djupt engagerad i jämlikhetsfrågor.

Även om kommunalrådet Kjell Hedvall själv inte lagt till de uppmärksammade nakenkontona på sitt Instagram, så ligger det ändå på honom att bevaka och rensa sina sociala mediekonton från den här typen av innehåll så fort det dyker upp, säger hon.

– Som förtroendevald och företrädare måste man hela tiden ha koll på sociala medier. Det är högst olämpligt att ha den här formen av bilder. Det är viktigt också att ta avstånd från att kvinnors kroppar används på det här sättet, säger Ohlsson. 

– I dag på internationella kvinnodagen ska man prata jämställdhet och den här typen av bilder objektifierar kvinnor och står definitivt inte för jämställdhet utan precis tvärt om. Det är inte alls bra.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista