Skara HFs tränare Andreas Johansson kramar en av sina spelare.
1 av 3
Skara HFs huvudtränare Andreas Johanssons första år slutade i succé. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Presskonferens Skara HF
2 av 3
Även kommunalrådet i Skara Fredrik Nordström medverkade även på presskonferensen. Foto: Kristoffer Hilmersson
Presskonferens Skara HF
3 av 3
Skara HF kallade idag till presskonferens där de bland annat presenterade ett nytt två års kontrakt med tränaren Andreas Johansson. Foto: Kristoffer Hilmersson
HANDBOLL

Skara HF förlänger med succétränaren

3:21 min

Skara HF förlänger kontraktet för succétränaren Andreas Johansson som tog upp klubben till Elitserien under sin första säsong.

Kontraktet sträcker sig över två år och enligt Andreas Johansson själv så var det ett enkelt beslut att skriva under.

Skara ligger tränaren varmt om hjärtat inte minst på grund av det engagemang som finns runt klubben. Stödet från näringslivet och publiken på läktaren är enormt, enligt Johansson.

– Min ambition har hela tiden varit att jag vill vara kvar här för att bygga en långsiktighet och få vara med och dra nytta av det vi har börjat bygga upp, säger han. 

Men det är inte bara Andreas Johansson som fått förlängt kontrakt med Skara HF. Spelarna Louise Lilja, Maria Sundin och Alice Nyfjäll har alla förlängt med ett extra optionsår. Men Skara HF tittar också på nyförvärv utanför klubben och även utanför Sverige. Detta eftersom det, enligt Johansson, inte finns så jättemånga kvalitetsspelare i landet. 

– Vi har valt att titta lite utomlands även om det är en större process så tror vi att det finns ännu större kvalitéer utomlands som är villiga att spela i Elitserien, säger Andreas Johansson.

Spel i Elitserien innebär också en större utmaning ekonomiskt för klubben, men ordförande för Skara HF Gunilla Flink ser positivt på utmaningen även om hon förstår att det kommer bli tufft.

Vi har god koll på vad det kommer kosta.

– Jag är redan nu väldigt positiv. Vi har en förening som är i väldigt god ekonomisk balans. Vi har också god koll på vad det kommer kosta och vi har inledande diskussioner med sponsorer där vi har fått ganska goda indikationer på att de kommer vara med oss, säger Gunilla Flink.

Inte heller ser hon några konkurrensproblem med två skaraborgska lag i Elitserien utan tror att det ska finnas handbollstalanger till både Skara och Skövde.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista