Hanna Wigh Foto: Marie Schnell/P4 Skaraborg Sveriges Radio
Hanna Wigh Foto: Marie Schnell/P4 Skaraborg Sveriges Radio

Polisen prioriterar SD-politikerns anmälan

1:13 min

Polisen har inlett förundersökning kring sverigedemokraten och riksdagsledamoten Hanna Wighs polisanmälan mot sin partikollega Anders Forsberg från Skara.

Anmälan utreds av polisens bedrägerienhet. Polisinspektör Torsten Jaeckel säger att anmälan har fått högre prioritet än andra liknande brottsutredningar.

– Det är politiker som anmäler varandra, men det handlar ju också om allmänna medel som man menar har hanterats felaktigt. Det gör att ärendet prioriteras.

Hanna Wigh menar att Anders Forsberg under sin tid som kassör i SD:s Skaraborgsdistrikt olovligen har tagit ut pengar från partiets kassa till sig själv.
Hon hävdar bland annat att han - utan styrelsens vetskap - fakturerat partiet för möten som hållits hemma hos honom, och att han i rollen som kassör godkänt och betalat ut pengarna till sitt eget företag.

Eftersom det handlar om politiker med höga förtroendeuppdrag utreds ärendet alltså med förtur. Men än så länge har man inte kommit så långt:

– I dagsläget är det bara en anmälan där vi inte har så mycket substans. Vi måste prata med anmälaren om bakgrunden och se vad det finns för handlingar, säger Torsten Jaeckel.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista