Kristian Svensson nöjd niomålsskytt i Skövde. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Kristian Svensson nöjd niomålsskytt i Skövde. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
HANDBOLL - ELITSERIEN

Viktig seger för IFK Skövde

2:05 min

IFK Skövde besegrade Hammarby hemma i Arenan med 31-27 efter 14-14 i paus. Detta var viktiga två poäng i kampen för att slippa kvalspel. 

Det blev en match med två ansikten. Hammarby började klart bäst och ledde också med 10-5 efter en kvart av första halvlek. Sedan kom hemmalaget igång och kunde gå ifatt till 14-14 i paus.

I den andra halvleken var IFK det klart bättre laget och kunde också gå ifrån och ledde som mest med 24 - 18 efter knappt 15 minuters spel och såg ut att gå mot en efterlängtad seger.

Och det blev två poäng till hemmalaget och det var niomålsskytten Kristian Svensson som satte segermålet till slutresultatet 31 -27 och laget och publiken fick äntligen jubla på hemmaplan.

- Det var skönt att vinna igen, menade Kristian och efter den dåliga starten, så gör vi det bra.

- Viktigt med två poäng och seger, sa tränaren Patrik Liljestrand. - Att vi inte spelar så bra alltid är inte det viktigaste, det är att vi tar poäng som räknas.

I hemmalaget märktes mest denna dag Kristian Svensson, Markus Stegefelt och Alfred Ehn men hela laget gör en klart godkänd insats, då främst i den andra halvleken.

Kalle Matsson tränare i Hammarby, menade på att de inte orkade fullfölja den fina starten de fick. - Det blev ju sämre och sämre under matchens gång.

Det verkar bli en kamp med Ricoh om att slippa kval. De har en poäng mer än IFK på rätt sida av kvalstrecket. 16 poäng mot IFK:s 15.

Skövde-Hammarby 31-27((14-14))

Skövde: Kristian Svensson 9, Markus Stegefelt 7, Alfred Ehn 6, Charlie Röxner 3, Adrian Sifre Flores 3, Rasmus Wremer, Adam Samuelsson, Axel Magnusson. Hammarby: Nils Pettersson 10 (6), Petter Holmberg 5, Jonatan Wenell 2, Josef Pujol 2, Gunnar Pettersson 2, Alexander Morsten, Andreas Halvarsson, Örn Bjarkason, Johan Nilsson, Hannes Nyström, Martin Dolk.

Publik: 1 439.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista