Johan Esplund
Villa Lidköpings Johan Esplund som möter sin gamla klubb Västerås i finalen på lördag. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg.
BANDY

Esplund positiv inför finalen mot sin gamla klubb

2:41 min

På lördag spelar Villa Lidköpings Johan Esplund SM-final mot Västerås i bandy. Ett lag som han vann SM-guld med förra året.

Johan Esplund från Lidköping ser mycket fram emot sin första final med hemmaklubben och han ser fram emot utmaningen att möta sin gamla klubb som han blev Svensk mästare med förra året.

– Det känns otroligt häftigt att möta ett lag som man har spelat två SM-finaler och vunnit en med. Bästa tänkbara motstånd egentligen.

Under Villas förra final 2012 så var Johan Esplund utlånad till Ryssland och kunde därför inte spela och han tycker att det var tufft att gå från Villa och se finalen på avstånd. 

– Man har ju sett fram emot en final alla år man spelade med Villa så jag kommer ihåg hur avundsjuk jag va under förra finalen.

Johan Esplund tycker att det känns stort att få vara i final med Villa Lidköping och ha chansen att ta hem klubbens första guld. Han tycker också att Västerås är ett bra final lag och att det kan bli en häftig match på läktaren mellan fansen. Men han tror också att Västerås spel kommer passa Villa bättre. 

– Ett lag som passar oss bra, det blir lite öppnare matcher. De är inte ett lag som backar hem som Bollnäs och Hammarby så det kommer nog bli en rolig match och se.

Med sin tidigare rutin från SM-finaler så tror Johan Esplund att han kan hjälpa övriga laget med förberedelser och tankar innan matchen. Han skulle också hålla ett SM-guld med Villa Lidköping högre än det han har.

– Jag fick vinna SM-guld förra året vilket är det största man kan vinna som bandyspelare men att få vinna med Villa skulle vara ännu större. Att få vinna med sin moderförening och få fira på torget hade varit otroligt kul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista