Kristina Jokelainen
Kristina Jokelainen stänger sin garnbutik i Lidköping på lördag för att åka på finalen i Stockholm. Foto: Kristoffer Hilmerson/P4 Skaraborg.
VILLAVECKAN

Kristina stänger butiken för SM-finalen

"Många har sagt att det inte spelar någon roll att ha öppet för att alla kommer att åka upp till Stockholm"
3:04 min

Det kan komma att eka tomt i Lidköping på lördag när invånarna vallfärdar till bandyfinalen. Kristina Jokelainen stänger sin garnbutik för att åka till finalen.

Kristina Jokilainen äger en Garnbutik i Lidköping, på lördag stänger hon igen sin butik för att åka upp till Tele2 Arena i Stockholm och titta på Villa Lidköpings final mot Västerås. 

– På lördag drar vi hela gänget. Många har sagt att det inte spelar någon roll att ha öppet för att alla kommer att åka upp till Stockholm, säger Kristina.

Garnbutiken i centrala Lidköping brukar ha öppet sex dagar i veckan. Kristina kan inte komma ihåg någon annan anledning till att ha butiken stängd men på lördag så var det givet. Hon har gått och sett Villa spela sen barnsben och menar att det inte går att sluta nu.

– Jag har gått på bandy sen jag var liten med familj och vänner. I med- och motgång har man har stått på först isstadion och nu arenan för att heja. 

Match och resebiljett skaffade Kristina så fort de släpptes och hon kommer att åka i en samlad buss upp till Tele2 Arena i Stockholm. Men även om hon stänger sin garnbutik så lämnar hon inte jobbet helt. 

– Jag kommer ta med mig någonting att sticka. Det kommer vara lite partaj i bussen med mycket skratt men jag kommer att sticka eller virka tror jag.

Villa har inte något tidigare SM-guld men nu menar Kristina att det är deras tur den här gången.

Nu jädrar är det dags i år. 

– Förra gången var man stolt och glad över att de kom till final men nu känns det som att det inte är klart. Nu jädrar är det dags i år, säger Kristina Jokelainen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".