Ludvig och Göran Johansson
1 av 2
Villa Lidköpings anfallare Ludvig Johansson tillsammans med sin farfar Göran "Fiskarn" Johansson. Foto: Villa Lidköping
Göran Fiskarn Johansson
2 av 2
Villa Lidköpings gamla finalmålvakt Göran "Fiskarn" Johansson. Foto: Villa Lidköping
VILLAVECKAN

"Fiskarn" Johansson får se barnbarnet spela final

4:01 min

Under Villa Lidköpings SM-finaler 1975 och 1983 stod han i mål. Men på lördag ser Göran "Fiskarn" Johansson barnbarnet Ludvig Johansson vara med i finalen.

Tävla om biljetter och resa till SM-finalen

– Det är så fantastiskt roligt att få vara med om ett barnbarn som tar klivet upp i Villas A-lag. Sen måste man ha kvalitéerna och det har Ludvig, säger Göran "Fiskarn" Johansson om barnbarnet Ludvig Johansson.

Göran "Fiskarn" Johansson var målvakt i Villa-Lidköping under många år och har över 300 allsvenska matcher i bagaget för klubben. Göran Johansson var målvakt under finalerna 1975 och 1983 vilket är karriärens höjdpunkt. I Villa-Lidköping så är han idag fortfarande en Villaprofil. Något som har inspirerat barnbarnet Ludvig Johansson som spelar i Villa idag.

– Det är klart att det betytt en del. Man har fått mycket bandysnack hemma och han har inspirerat mig till att spela bandy hela tiden, säger Ludvig Johansson.

Blott 20-åriga Ludvig Johansson tog klivet upp till Villas A-lag den här säsongen och fick kontrakt i december.

– Att han skulle bli något stort det har man sett länge. Det fanns någonting i Ludvig redan som ung, säger Göran Johansson.

Att ha en farfar som är en så stor profil i stan och i Villa känns stort.

Och att det fanns någonting i en yngre Göran "Fiskarn" Johansson är något som historien också kan visa. Under SM-finalen 1983 så höll han nämligen nollan under ordinarie tid mot det då dominanta Boltic. Men några finaltips till barnbarnet har han inte hunnit dela med sig av än.

– Nej jag har inte fått några tips än men det kanske kommer in här under veckan, säger Ludvig Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista