Tomas Kempe tillbaks i Billingehov
Tomas Kempe tillbaks i Billingehov. Foto Tommy Järlström

Tomas Kempe ska träna Skövde IK

3:22 min

Efter några års frånvaro gör han comeback som hockeytränare i sin gamla klubb Skövde IK. Kempes återkomst meddelades på en presskonferens på onsdagseftermiddagen.

Tomas Kempe var Skövde IK:s huvudtränare säsongen 00/01 till 05/06 och förde bland annat upp laget till en säsong i allsvenskan. Efter Skövde har han också tränat Växjö och Leksand. 

– Jag är jätteglad. Skövde IK är min moderklubb och hjärtat klappar för den. - Det är ärofyllt att komma tillbaka.

Tomas har inte tränat något lag på tre säsonger men tror att det inte kommer att bli något problem. Jag har ju följt hockeyn hela tiden.

Jag kan bidra med mycket energi men jag betonar samarbetet som är viktigt, fortsätter Tomas.

Och just samarbetet kommer att bli viktigt i föreningen med, menar sportchefen Hasse Ljunggren som ser den övergripande nya organisationen som ett kvitto på att stärka klubben.

Det blir en föreningstränare i Bo Sandin, typ assisterande roll hela vägen från senior ner till ungdom. Han skall stötta och diskutera olika spelmodeller med tränarna. En ungdomskonsulentroll skapas och det blir förre spelaren Mikael Persson-Riis som ansvarar. Fredrik Ljunggren kommer tillbaks och blir ansvarig för J18/J20 tillsammans med Johan Siwert.

Och så fortsätter förre seniortränaren Anders Spaak med hockeygymnasiet som är i kommunens regi. Men Skövde IK har ju honom under kontrakt på halvtid en säsong till med lön men hur det fortskrider det återstår att se.

Vi vet inte det idag, han är ju deltidsanställd hos oss, men hur det blir, det får växa fram, avslutar Hasse Ljunggren.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista