Martin Johansson Johan Esplund Jesper Thimfors
Trion från Norra Skaraborg (Otterbäcken och Sjötorp). Från vänster Martin Johansson, Johan Esplund och Jesper Thimfors. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
VILLAVECKAN

Från Otterbäcken till SM-final - tre spelare från samma trakt

"När man stod och sköt straffar hemma på gatan som liten så drömde man om SM-finalen"
3:50 min

Martin Johansson, Jesper Thimfors och Johan Esplund kommer alla från en och samma trakt i norra Skaraborg. Nu ska de spela SM-final tillsammans.

Villa Lidköpings libero och gamla kapten Martin Johansson kommer från den lilla orten Otterbäcken i norra Skaraborg tillsammans med målvakten Jesper Thimfors. Villas stjärnspelare Johan Esplund hittar vi bara någon mil söderut då han kommer från Sjötorp.

– Det är häftigt! Att ett sån liten by får fram så många bra spelare är väldigt speciellt i bandysverige, säger Martin Johansson.

– Det är coolt! Jag och Martin spelade en junior SM-final för tio år sedan, så det är mäktigt att vi har tagit det här steget, säger Villas målvakt Jesper Thimfors. 

Men att det blev bandy för de båda grabbarna var inget konstigt menar Martin Johansson. 

I Otterbäcken så var det bandy på vintern och fotboll på sommaren, det fanns inte så mycket mer.

Johan Esplund som kom tillbaka till Villa i år är från Sjötorp strax söder om Otterbäcken. Han gjorde bara en säsong för klubben och även om han aldrig spelade med Martin Johansson eller Jesper Thimfors så tycker han att det är kul med så många storspelare från norra Skaraborg. 

– Det är kul med bra spelare från mindre orter. Jag spelade aldrig med de för jag är ju gammal, skrattar Johan Esplund. 

Även om Otterbäcken ligger närmare tio mil från Lidköping så menar trion att laget föll som ett naturligt mål att spela i någon dag. Johan Esplund menar säger också att det är lite av en dröm att spela en SM-final med Villa Lidköping.

– Det är en resa som man gjort från Otterbäcken och hit. Det har alltid varit något man drömt om, säger Johan Esplund.

När man spelade bandy i Otterbäcken, kunde man drömma om en final med Villa då?

– Drömma kunde man! När man stod och sköt straffar hemma på gatan som liten så drömde man om SM-finalen. Nu blev jag ju målvakt i och för sig, skrattar Jesper Thimfors.

Liberon Martin Johansson var även med och spelade finalen med Villa 2012 då laget förlorade mot Sandviken. Men han känner att laget som de har idag är vassare i år. 

– Vi har fått mer spets. Vi har byggt laget med fler spelare som har vunnit, en rutin som är viktig att ha, säger Martin Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".