Åtalas för mordförsök på sin bror

En 18-årig Skövdebo åtalades idag misstänkt bland annat för att vid två tillfällen ha försökt döda sin bror och för att ha sparkat och huggit en hundvalp med kniv.

Vid två tillfällen i år, men ungefär en månads mellanrum, misstänks mannen ha attackerat sin bror med kniv. 

Vid det andra tillfället menar åklagaren att det mest var tillfälligheter som gjorde att brodern överlevde attacken och därför rubriceras den attacken som mordförsök, medan den första bedöms som försök till dråp. Själv menar 18-åringen att han handlat i nödvärn, men vad konflikten ska ha handlat om är inte känt. 

Den andra attacken skedde utomhus på Timmervägen i Södra Ryd. Hundvalpen fick så svåra skador att den fick avlivas och en kvinna som var med slogs medvetslös.

En 33-årig man åtalas misstänkt för grov misshandel. Åklagaren menar att han sparkade på brodern efter att han knivskurits och låg på marken. Han är också misstänkt för att ha misshandlat två kvinnor som var med när attacken skedde.

Rättegången kommer att hållas i Skaraborgs tingsrätt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".