Skara station busstation
1 av 3
Kommunen har anlitat väktare som kommer befinna sig runtomkring stationsområdet för att göra det mer tryggt. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
Skaras kommunalråd Fredrik Nordström
2 av 3
Skaras kommunalråd Fredrik Nordström säger att de måste ta till åtgärder efter de senaste incidenterna i området där bland annat pressbyrån rånades i tisdags. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
Skara busstation
3 av 3
Även polisen säger till P4 Skaraborg att de kommer att öka sin närvaro i området. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg

Efter rånet - nu anlitar kommunen väktare

1:29 min

Skara kommun tar nu till åtgärder för att göra stationsområdet mer säkert. Efter att Pressbyrån rånades i onsdags så anlitas nu väktare.

Väktarna kommer vistas i området för att få invånarna att känna sig tryggare. Nirta Qasin Farah bor i Skara och hon tycker att det behövs då hon inte känner sig trygg just nu.

– Jag känner att det är jobbigt. Jag är rädd och orolig för det har hänt mycket det senaste, säger Nirta Qasin Farah.

Britt-Marie Johansson från Laxå är mycket på Skaras busstation och hon tycker inte att det har varit trevligt det senaste tiden.

– Jag tycker inte det är något trevligt att komma hit egentligen. Jag är ganska mycket här nere och jag känner en osäkerhet, säger Britt-Marie Johansson.

Skaras kommunalråd Fredrik Nordström säger att kommunen har haft dialoger med invånarna där de har uttryckt en viss otrygghet. Och efter att pressbyrån rånades i onsdags så har de nu valt att vidta åtgärder.

– Både på sociala medier och direkt till oss så har invånarna framfört att de upplever situationen som otrygg. Vi måste ta det på allvar, säger kommunalrådet Fredrik Nordström.

Även polisen säger till P4 Skaraborg att de kommer att öka bevakningen och patrulleringen kring stationsområdet. Polisen har inte möjlighet att sätta in några extra resurser men är väl medvetna om situationen och kommer ha en god uppsikt över området. Kristina Johansson bor i Skara och tycker att det kommer kännas tryggare med väktare i området.

– Det känns tryggt tycker jag. Särskilt på kvällar och så då det händer lite mer, säger Kristina Johansson.

– Det tycker jag vore bra så folk känner sig säkra, säger Britt-Marie Johansson från Laxå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista